Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoorde ondernemen stroomt door het bloed bij AriseMedia. Door zaken te doen met AriseMedia kunnen bedrijven laten zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. AriseMedia is maatschappelijk verantwoord doordat veel van ons werk gedaan wordt door mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Door omstandigheden of een beperking kunnen ze zich niet staande houden in een normale werkomgeving. Met behulp van extra aandacht en begeleiding overbruggen wij samen met hen deze afstand zodat ze binnen hun mogelijkheden volwaardig kunnen functioneren.

Omgeving – Alétho

De mensen die voor AriseMedia werken, volgen een dagbestedingsprogramma bij Alétho of zijn gedetacheerd vanuit de sociale werkvoorziening. Bij Alétho is een werkomgeving gecreëerd waar rust, structuur, sociale activering, begeleiding en ondersteuning voorop staan. Vanuit deze omgeving kunnen ze hun talenten inzetten en ontwikkelen.

Werk – CarpenterMedia

Het doel van AriseMedia is om mensen binnen de dagbesteding en de sociale werkvoorziening hun talenten te laten inzetten voor normale commerciële bedrijven. Waar Alétho de juiste omgeving creëert, zorgt CarpenterMedia voor de commerciële kansen, werkinhoudelijke kennis en kunde. Daarnaast garandeert CarpenterMedia de kwaliteit en stiptheid van het werk. Door deze samenwerking krijgen de deelnemers de kans om aan projecten te werken voor echte bedrijven. Participatie wordt een feit!

Rendement in de zorg

Een doelstelling die voortvloeit uit het bovenstaande is het laten uitstromen van deelnemers naar een reguliere baan. Met de opgedane arbeidservaring en werknemersvaardigheden worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Wij begeleiden de deelnemers in het traject richting een reguliere baan.
Kortom, AriseMedia zorgt er voor dat  investeringen van maatschappij in de zorg weer terugkomen, of rendement opleveren. Dit is voor de maatschappij goed, maar voor de deelnemers is het nog beter, kortom een win-win situatie.

MVO Certificaat

Stichting voor Maatschappelijk Verantwoord OndernemenAriseMedia heeft op 11 november het MVO certificaat ontvangen uit handen van wethouder Albert Smit. Het MVO certificaat is een initiatief van AssenvoorAssen, een stichting die zich inzet om MVO te bevorderen in de regio Assen.