AriseMedia ontvangt MVO certificaat

Voorafgaand aan de MVO beursvloer heeft AriseMedia het MVO certificaat ontvangen uit handen van wethouder Albert Smit. 

Het MVO certificaat wordt uitgereikt namens Assen voor Assen, een stichting die zich inzet om maatschappelijk verantwoord ondernemen in Assen te bevorderen. Bedrijven die kunnen aantonen dat ze op het gebied van People, Profit en Planet (de 3 P’s) maatschappelijk verantwoord bezig zijn, kunnen het certificaat aanvragen.

People

Het meeste werk van AriseMedia wordt gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, we geven deze mensen de mogelijkheid om bezig te zijn met commerciële projecten in een omgeving die bij hun past. Wij werken hierbij heel nauw samen met Alétho, dat ICT dagbesteding biedt aan mensen met een beperking zoals autisme. Samen met Alétho leiden we de mensen op en begeleiden ze richting een (beschutte) werkplek.

Profit

Het feit dat AriseMedia bestaat komt doordat AriseMedia maatschappelijk verantwoord bezig is, dus alle ‘profit’ wordt gegenereerd door het maatschappelijk verantwoord ondernemen. We onderscheiden ons door MVO te zijn en spreken daardoor een klantengroep die dat ook belangrijk vinden.

Planet

Een voorbeeld waarbij we aan de planet denken is dat we bewust kiezen voor gerecycled en FSC gekeurd papier bij drukwerk dat wij mogen verzorgen. Daarnaast kijken we bij investeringen eerst of we het op een duurzame manier kunnen oplossen in plaats van bijvoorbeeld direct nieuwe apparatuur aan te schaffen.

Nieuwe manier van denken

We hebben gemerkt dat als je bewust MVO gaat ondernemen, dat je een nieuwe manier van denken gaat hanteren. Bij elke keuze die je maakt ga je namelijk eerst nadenken of er een maatschappelijk verantwoorde manier is om het probleem om te lossen.

foto: HG Media